خواص عناب خشک


 خواص عناب خشک

قبل از دیدن مطالب زیر به سایت زیبای زیر  نیز سری بزنید

تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار




 خواص عناب خشک ، عناب میوه ای است معتدل و مرطوب که از دیزباز از نظر طب سنتی حائز اهمیت بوده است برگ های درخت عناب، کوچک، زیبا، شفاف، ‌متناوب و دندانه دار است. گل های آن کوچک و به رنگ سبز مایل به زرد می باشد. میوه ی عناب به رنگ قرمز و به شکل تخم مرغ و دارای یک هسته است.طعم عناب کمی شیرین است. این میوه قدرت ماهیچه ها و توان بدنی را افزایش می دهد. خواص عناب خشک بسیار است از جمله آرام بخش بوده و اضطراب را از بین می برد ، بی خوابی را بی طرف می کند ، حافظه را تقویت کرده ، مفید برای کبد و کلیه هاست .

خواص عناب خشک
1. کسانی که فشار خون آنها بالاست 50 گرم زرشک + 50 گرم عناب را خوب نرم کرده هستة عنابها را جدا کرده با پودر زرشک مخلوط کرده بعد از هر غذا یک قاشق مرباخوری میل کنند.


2. کسانی که سردرد یا سرگیجه دارند به مدت 14 روز ، روزی 5 دانه عناب میل کنند.


3. برای درمان کهیر و خارش های پوستی 10 تا 50 عدد عناب (بستگی به سن فرد و شدت بیماری آن دارد) کمی کوبیده در آب جوشانده صاف نموده صبح ناشتا میل شود.


4. آنهایی که مبتلا به ورم کیسه صفرا می‌باشند عناب را خیس کرده صاف نموده صبح ناشتا میل کنند. (10 دانه در یک استکان آب)


5. کسانی که کمر درد دارند به مدت 7 روز، روزی ده دانه عناب ابتدا مکیده سپس میل کنند.


6. شربت عناب برای حصبه، درد سینه، سرفه و فشار خون مفید می‌باشد. طرز تهیه شربت عناب: 200 گرم عناب در یک لیتر آب پخته سپس دانه‌های آن را گرفته با 750 گرم شکر مخلوط نموده بپزید تا شربت شود.


7. خاکستر درخت عناب و سرکه را به صورت ضماد می‌‌توان روی جراحت مارگزیده گذاشت.


8. عناب برای سردردهای ناشی از صفرا مفید می‌باشد. طرز تهیه : هلیله زرد + هلیله کابلی + تمر هندی + عناب + بنفشه + سپستان + تخم خیار. از هرکدام 5 گرم در یک لیتر آب به مدت 10 دقیقه جوشانده صاف کنید و روزی سه فنجان میل کنید.


9. عناب دفع کنندة بلغم است.


10. زیاده روی در خوردن عناب باعث کم شدن شهوت و غرایز جنسی می‌شود.


11.کسانی که زخم معده و ورم روده دارند عناب را با هسته سائیده بعد از غذا یک قاشق چای خوری میل کنند.

  ادامه مطلب ...

خواص بی شمار رزماری


 خواص بی شمار رزماری

قبل از دیدن مطالب زیر به سایت زیبای زیر  نیز سری بزنید

تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار




 رزماری دیر زمانی است که در فرهنگ های مختلف به عنوان یک درمان طبیعی برای ناراحتی معده، یبوست، نفخ، و اسهال مورد استفاده قرار می گیرد. ویژگی های ضد التهابی و محرک این گیاه دلیل این کار است و از این رو برای کمک به تنظیم حرکات روده و دستگاه گوارش می توانید مصرف منظم رزماری را در رژیم غذایی هفتگی خود مد نظر قرار دهید.

 رزماری با نام علمی Rosmarinus officinalis، یک گیاه دارویی چوبی، معطر و همیشه سبز با برگ هایی سوزنی شکل و گل های سفید، صورتی، بنفش یا آبی است. برخی از فواید سلامت رزماری شامل توانایی تقویت حافظه، بهبود خلق و خو، کاهش التهاب و سم زدایی بدن می شوند.

به گزارش"ارگانیک فکتس"، رزماری بومی منطقه مدیترانه است و یکی از رایج‌ترین گیاهان در قفسه های ادویه خانگی یا فروشگاهی محسوب می شود. محبوبیت بالای رزماری بی دلیل نیست زیرا نه تنها از مزه و عطر فوق العاده ای سود می برد، بلکه در صورت استفاده منظم در رژیم غذایی مجموعه ای از آثار سودمند برای سلامت انسان را نیز ارائه می کند.

همانند بسیاری دیگر از گیاهان دارویی و مفید دیگر، رزماری به خانواده طبقه بدنی مشابه با نعناع اختصاص دارد، اما از مزه خاص آن برخوردار نیست. رزماری دارای مزه ای گرم‌تر، تلخ‌تر و گس‌تر است که عطر و طعم فوق العاده ای به سوپ ها، سس ها، خورش ها، کباب ها و چاشنی ها می بخشد. استفاده از رزماری به ویژه در غذاهای ایتالیایی رایج است.

اگرچه میزان کم مورد استفاده برای بهتر کردن عطر و مزه غذاها به طور معمول برای اثرگذاری چشمگیر بر بدن انسان کافی نیست، اما افزودن منظم برگ های این گیاه به غذا امکان استخراج فواید انباشته شده در ترکیبات ارگانیک و ترکیبات شیمیایی طبیعی موجود در برگ ها را برای بدن فراهم می کند.از دیگر روش های استفاده از رزماری می توان به مصرف مقادیر زیاد این گیاه و یا استعمال روغن عصاره ای آن به صورت مستقیم روی پوست اشاره کرد. در ادامه با فواید سلامت رزماری بیشتر آشنا می شویم.

تقویت حافظه
یکی از نخستین موارد گزارش شده یا مستند در زمینه استفاده از رزماری برای بهبود سلامت به عنوان محرک شناختی بوده است. این گونه گفته شده بود که رزماری حافظه را تقویت می کند و به افزایش هوش و تمرکز کمک می کند. در شرایطی که همچنان پژوهش و مطالعه درباره درستی بسیاری از این ادعاها ادامه دارد، اما آثار رزماری بر مغز از بهبود قدرت حافظه حکایت دارند. در همین راستا، رزماری با تحریک فعالیت شناختی در افراد مسن، و همچنین آنهایی که از اختلالات حاد شناختی مانند آلزایمر یا زوال عقل رنج می برند، مرتبط شده است.

  ادامه مطلب ...

ریه هایتان را با سیر تمیز کنید


 ریه هایتان را با سیر تمیز کنید

قبل از دیدن مطالب زیر به سایت زیبای زیر  نیز سری بزنید

تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار



اگرچه امروزه از سیر در آشپزی و تهیه ی غذا استفاده می شود اما هنوز خیلی از افراد سیر را در تهیه ی داروهای خانگی به کار می برند. بیشترین تأثیر سیر مدیون ترکیب اصلی آن یعنی آلیسین است. البته طعم تند و خاص سیر نیز ناشی از همین ترکیب است. این ماده ی غذایی پرخاصیت همچنین حاوی ویتامین C، B، پروتئین و مواد معدنی مانند کلسیم، مس، پتاسیم، فسفر و آهن است. سیر همچنین یک ماده ی ضدویروس، ضدالتهاب و تصفیه کننده ی طبیعی است و به همین دلیل نیز می توان از آن برای تمیز و پاکسازی ریه و تقویت دستگاه ایمنی بدن استفاده کرد. در این مقاله شما را با تأثیر سیر در سلامت ریه ها آشنا کرده و طرز تهیه ی دو درمان طبیعی برای حفظ دستگاه تنفسی را ذکر می کنیم.

چرا سیر برای تمیز کردن ریه ها مفید است؟
مصرف سیر خام مواد مغذی زیادی به بدن می رساند. این ترکیبات، تمیزکننده ریه ها و دیگر ارگان های بدن محسوب می شوند. میزان بالای آنتی اکسیدان ها، ویتامین ها و مواد معدنی موجود در این ماده ی غذایی سدی در برابر آسیب های رادیکال های آزاد محیطی می سازد. این رادیکال های آزاد باعث ایجاد آسیب به سلول های بدن و افزایش خطر سرطان می شود.به عقیده ی محققان مصرف منظم سیر می تواند باعث بهبود وضعیت بیمارانی باشد که از بیماری های تنفسی مانند برونشیت، آسم، ذات الریه، احتقان ریوی، سل و سرماخوردگی و غیره رنج می برند.سیر خاصیت آنتی باکتریال دارد و در نابودی بسیاری از باکتری ها، ویروس ها و دیگر میکرواورگانیسم هایی که باعث بروز بیماری های تنفسی و مشکلاتی مانند آنفلوانزا و سرماخوردگی می شوند نقش مهمی دارد. این ماده ی غذایی به دلیل دارا بودن خواص پاک کنندگی تأثیر زیادی در فلزات سنگین تجمع یافته در بدن دارد. علاوه بر این سیگاری ها یا سیگاری های سابق و همچنین افرادی که در معرض دود سیگار قرار دارند نیز باید سیر بیشتری مصرف کنند چون این ماده ی غذایی کمک زیادی به دفع سموم ناشی از دخانیات می کند. به عقیده ی محققان مصرف منظم سیر می تواند باعث بهبود وضعیت بیمارانی باشد که از بیماری های تنفسی مانند برونشیت، آسم، ذات الریه، احتقان ریوی، سل و سرماخوردگی و غیره رنج می برند.

  ادامه مطلب ...

گیاهان دارویی برای درمان ورم معده


 گیاهان دارویی برای درمان ورم معده

قبل از دیدن مطالب زیر به سایت زیبای زیر  نیز سری بزنید

تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار



راه های مختلفی برای درمان ورم معده وجود دارد؛ از تغییر در نحوه تغذیه و نوع غذاهای مصرفی گرفته تا انواع داروهای شیمیایی و گیاهی که برای رفع این مشکل تجویز می شود. در این مطلب گیاهان دارویی مفید برای درمان این بیماری آورده شده اند...

پرخوری، تند خوردن غذا، مصرف غذاهای چرب، مصرف زیاد کافئین و شکلات و همچنین استرس ها باعث شیوع مشکلاتی نظیر سوءهاضمه، سوزش و درد سر دل، نفخ و حالت تهوع می شود. گاز معده اغلب در اثر بلع هوا به خصوص در موقع غذا خوردن به وجود می آید و بهترین روش معالجه آن صرف غذا بدون عجله و با آرامش است. منشأ گاز موجود در روده ها نیز علاوه بر بلع هوا انجام تخمیر توسط میکروب های روده است.


در اغلب بیمارانی که از وجود گاز زیاد در معده و روده شکایت می کنند، حجم گاز افزایش پیدا نکرده است؛ بلکه در اثر اختلال در حرکات روده همان حجم طبیعی گاز، قادر به عبور معمولی از بالا به پائین در روده نیست و بیمار احساس نفخ می کند.


راه های مختلفی برای درمان این عارضه وجود دارد؛ از تغییر در نحوه تغذیه و نوع غذاهای مصرفی گرفته تا انواع داروهای شیمیایی و گیاهی که برای رفع این مشکل تجویز می شود.

جامعه امروز به بیماری سرعت و استرس مبتلا است، برای مقابله با عوارض ناشی از این مسئله که اغلب مزمن، هزینه بر و طولانی است، می توان از گیاهانی که به طور روزمره در دسترس ما هستند، استفاده کرد.


گیاه درمانی روشی است که در آن، بعد از معاینه های پزشکی و تشخیص لازم، از عناصر گیاهی با توجه به مواد موثره و خواص آن ها، برای رفع علائم بیماری استفاده می شود. این روش همانند طب جدید به مبارزه با علائم بیماری پرداخته و برای رفع آن ها می کوشد.

 



گیاهان موثر در درمان التهاب و ورم معده

بابونه
یکی از بهترین گیاهان برای درمان زخم و ورم معده، بابونه است. این گیاه به آسانی این مرض را درمان می کند و آن هایی که سال هاست با این مرض دست به گریبان هستند می توانند با استفاده از بابونه سلامتی خود را بازیابند.

 
برای درمان زخم معده یک لیوان چای غلیظ بابونه درست کنید (4 قاشق چایخوری بابونه در یک لیوان آب جوش و یا چهار تا چای کیسه ای بابونه در یک قاشق لیوان آب جوش) و در هنگام صبح ناشتا چای را بنوشید و سپس در رختخواب به پشت دراز بکشید و بعد از چهار دقیقه بخوابید و البته بعد از یک ربع ساعت می توانید صبحانه خود را میل کنید. این عمل را به مدت دو هفته ادامه دهید تا زخم و ورم معده به کلی شفا یابد.

رازیانه
از تخم و برگ این گیاه می توان به عنوان دم کرده استفاده کرد. رازیانه حاوی ماده ای است که در تحریک ترشحات معده و دستگاه گوارش نقش دارد. 


نعنا
برگ نعنا به عنوان درمانی موثر برای سوء هاضمه، سوزش سر دل، نفخ و درد معده و دستگاه گوارش استفاده می شود. این گیاه مفید همچنین اشتها را تحریک می کند و در درمان حالت تهوع و سردرد موثر است. 


زنجبیل
از 2000 سال قبل تاکنون برای درمان تمامی اختلالات هضم استفاده می شده است. زنجبیل خواص تحریک کننده و درمانی دارد. این چاشنی با بهبود بخشیدن به عملکرد آنزیم های گوارشی به بهتر عمل کردن سیستم هاضمه بدن و کاهش نفخ کمک می کند. 

 
شیرین بیان
قسمت مورد استفاده شیرین بیان ساقه های زیرزمینی و ریشه های گیاه است که دارای ترکیبات مختلفی است. ترکیب موجود در ریشه های گیاه پنجاه برابر از شکر شیرین تر است و مقدار آن با توجه به شرایط محیطی و گونه گیاه بین 5 تا 20 درصد است. در طب سنتی از این گیاه برای درمان اسپاسم عضلات و تورم، برونشیت، روماتیسم و ورم مفاصل استفاده می شود. ریشه شیرین بیان محافظ بافت معده در برابر عوامل خطر (داروها و استرس) است و از بروز زخم معده و اثنی عشر جلوگیری می کنند. 

 
ریحان
ریحان، که دارای خواص ضد اسپاسم است می تواند معده را قوی تر کند و از بسیاری از بیماری های معده، روده مثل اسهال و استفراغ جلوگیری کند.  

 
مخلوط مقدار مساوی از آب ریحان و آب ریشه زنجبیل 2 یا 3 بار در روز برای کاهش درد معده مفید است. همچنین می توانید 10 تا 15 برگ ریحان را در یک فنجان آب جوش بریزید و میل نمایید. چای ریحان را می توانید روزانه با عسل چند بار مخلوط کنید.  


  شنبلیله
برای درمان زخم معده استفاده می شود. شنبلیله حاوی یک ترکیب لعاب دار است که زخم معده را بهبود می دهد. برای دل درد یک قاشق از دانه شنبلیله را در دو فنجان آب حل کنید. سپس دانه ها را فشار داده تا حل شوند، کمی عسل اضافه کنید. حدود یک هفته دو بار در روز استفاده کنید.

  

 بومادران
یک چنگ از گیاه گل بومادران را در یک لیوان آب جوش دم کرده یک استکان قبل از ناهار و شام میل کنید. (برای زنان باردار مضر است).

 

برای رفع یبوست و کنترل بواسیر بلغور بخورید!


 برای رفع یبوست و کنترل بواسیر بلغور بخورید!

قبل از دیدن مطالب زیر به سایت زیبای زیر  نیز سری بزنید

تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار



بلغور براى انواعى از ناراحتى ‏ها از جمله براى رفع یبوست و کنترل بیمارى دایورتیکولار و کنترل بواسیر مفید باشد.


بلغور یکى از مواد غذایى سنتى ایران و در عین حال از نظر مواد مغذى شفابخش بسیار ارزشمند است. متأسفانه در حال حاضر بخصوص در شهرها از الگوى غذایى مردم تا حدود زیادى حذف شده است ولى برعکس در کشورهاى مغرب‏زمین بخصوص در امریکا با توجه به جوانب درمانى آن در ردیف مواد غذایى مورد توجه گروه روشن‏فکر و دانشمندان تغذیه قرار گرفته و به انواع مختلفه تهیه و در بازار عرضه مى‏شود.


برخلاف اغلب دانه ‏هاى غلات و حبوبات که تا حدودى دیرپز هستند، بلغور چون قبلا نیم‏پخته شده و خشک شده است خیلى زود مى‏پزد. در ایران بلغور را در روستاها با آسیاهاى دستى به‏ شکل گندم نیم‏کوب درمى‏ آورند و بسته به معمول هر محل در برخى نقاط ریزتر و در بعضى نقاط درشت ‏تر مى ‏باشد. و به‏ طور کلى دو نوع است بلغورى که از گندم با پوست تهیه مى‏شود و بلغورى که با گندم سفید کرده و بدون پوست تهیه مى‏ شود که در اینجا بلغور مفید مورد نظر ما بلغور با پوست است.

در مراکز تحقیقات بین المللى و در کانادا و امریکا تحقیقات زیادى در مورد آثار درمانى بلغور به ‏عمل آمده از جمله تحقیقات نشان مى‏ دهد که خوردن بلغور مى ‏تواند نقش مهمى در جلوگیرى از سرطان کولون و سرطان پستان و دیابت داشته باشد به‏ علاوه چون داراى مقدار قابل ملاحظه ‏اى فایبر غیر قابل حل در آب است مى ‏تواند براى انواعى از ناراحتى‏ ها از جمله براى رفع یبوست و کنترل بیمارى دایورتیکولار و کنترل بواسیر مفید باشد.

بلغور معمولا به سه شکل عرضه مى‏شود:
1-  بلغور کم‏ کوب که دانه‏ هاى آن درشت و هم عرض دانه‏ هاى برنج است و براى پختن غذایى به شکل پلو و یا مخلوط با برنج مصرف مى‏ شود. در برخى موارد گندم کامل که قبلا جوشیده شده باشد عینا خشک شده و عرضه مى ‏شود.


2- بلغور نیم‏کوب که براى تهیه صبحانه به‏ کارمى‏ رود که تنها و یا مخلوط با شیر یا عسل مى‏ خورند.


۳٫ بلغور ریزکوب که براى تهیه انواع دیگرى از غذاها از جمله براى تهیه نوعى سالاد عربى به نام تابوله(Tabbouleh) به ‏کارمى‏رود.

 



نقش بلغور در رفع خطر از مواد شیمیایى بیمارى‏ زا که وارد بدن مى‏ شوند. 


هر قدر در تهیه مواد براى رژیم غذایى دقت شود که بهداشتى و سالم باشند ولى باز خواه ناخواه هر روز در معرض برخورد با تعدادى مواد شیمیایى خطرزا خواهیم بود. دو دسته از انواع این گونه مواد خطرآفرین که جلوگیرى از تماس و برخورد با آنها بسیار مشکل و شاید غیر عملى باشد مواد نیترات‏ها و ترکیبات شیمیایى نیتریت‏ها هستند.


ترکیبات نیترات‏ها معمولا در اغلب سبزیجات نظیر چغندر- کرفس- کاهو و نظایر آن وجود دارند و نیتریت‏ها به‏ طور کلى موادى هستند که معمولا به فرآورده‏ هاى غذایى تجارتى نظیر ماهى دودى و انواع کنسروها و فرآورده‏ هاى گوشتى تجارتى براى نگهدارى و جلوگیرى از خراب شدن آنها مى‏ زنند.


این ترکیبات شیمیایى به ‏طور مستقل و بخودى خود عیبى ندارند و مضر نیستند ولى همین‏که همراه مواد غذایى خورده مى‏ شوند، در بدن انسان تبدیل به ترکیبات مضرّ سرطان‏زایى به نام نیتروزامین‏ها مى‏ شوند. و چون تقریبا اجتناب از خوردن نیترات‏ها و نیتریت‏ها در جوامع فعلى جهان عملى نیست، بنابراین راه حل دیگر براى گریز از برخورد با ضررهاى آنها رژیم غذایى مناسب و استفاده از مواد غذایى است که بتواند با آنها مبارزه کند و بلغور یکى از آن قبیل مواد غذایى است که در این‏ باره مى‏تواند خیلى کمک کند و مفید باشد. دکتر لیلیان تامپسون استاد علوم تغذیه در دانشگاه تورنتو مى‏ گوید در بلغور یک ترکیب شیمیایى وجود دارد به نام فرولیک اسید”(Ferulic acid) که در بدن از تبدیل مواد نیترات‏ها و نیتریت‏ها به ماده خطرزاى نیتروزامین ممکن است جلوگیرى کند.

بعلاوه بلغور مى ‏تواند از راه دیگرى نیز براى جلوگیرى از سرطان کمک کند، آن وجود موادى است در بلغور به نام لینان لینان‏ها سرشار از مواد مبارز با سرطان هستند و بخصوص براى پیش‏گیرى از سرطان کولون (روده بزرگ) و پستان مفید مى‏باشند.لینان‏ها داراى خاصیت ضد اکسیدکننده مى‏ باشند یعنى با مولکول‏هاى اکسیژن مخرّب (رادیکال‏هاى آزاد) مى‏ جنگند و قبل از اینکه آنها بتوانند به سلول‏هاى سالم آسیبى برسانند، آنها را مى‏ بلعند. دکتر تامسون مى‏ گوید لینان‏ها حتى در مواقعى که تغییرات سرطانى اتفاق افتاده باشد نیز سلول را تحت مراقبت و محافظت قرار داده و مانع مى‏ شوند که روند پیشرفت سرطان از کنترل خارج شود.

نقش بلغور براى قلب‏
به‏ طورى‏که در مقالات قبلى شرح داده شده رادیکال‏هاى آزاد در سرطانى شدن سلول‏ها سهم دارند و بعلاوه رادیکال‏هاى آزاد در ایجاد آسیب به رگ‏هاى خونى نیز شرکت دارند و زمینه را براى مبتلا شدن به بیمارى‏هاى قلبى آماده مى‏ نمایند.


لینان‏ها براى کمک به قلب از طریق حفظ و حمایت کلسترول نرمال نیز مؤثر مى ‏باشند. ممکن است ذکر اینکه، چون بلغور براى حفظ کلسترول مؤثر است، به‏ عنوان یک غذاى شفابخش مورد توجه قرار مى‏ گیرد، براى عده‏اى از مردم تعجب‏ آور باشد زیرا با گفته‏ هاى دیگر دانشمندان تغذیه که همه جا صحبت از روش‏هایى براى کاهش کلسترول است ظاهرا متناقض به‏ نظر مى ‏رسد، ولى این‏طور نیست زیرا کلسترول در مواقعى مضر است که مولکول‏هاى آن به‏ خصوص مولکول‏هاى جزء بد کلسترول ، مورد حمله رادیکال‏هاى آزاد قرار گیرند و مسموم شوند و در جدار رگ‏هاى خونى رسوب کرده موجب تنگ شدن عروق خونى و ایجاد اختلال در گردش جریان خون و مآلا موجب ناراحتى قلبى شوند، و الّا اگر کلسترول یعنى جزء بد آن(LDL) مسموم نشود و مقدار جزء خوب آن یعنى‏HDL نیز به مقدار کافى بالا باشد، کلسترول ذاتا از مواد بسیار لازم و ضرورى بدن انسان مى ‏باشد. بنابراین هر ماده غذایى از جمله بلغور که‏ کلسترول را از آسیب رادیکال‏هاى آزاد حفظ مى‏ کند مى‏تواند خدمتى به قلب کرده و از بیمارى‏هاى قلبى تا حدودى جلوگیرى نماید. 

 
نقش بلغور در کمک به کاهش حدت بیمارى دیابت‏
دکتر دیوید جنکیدس استاد علوم تغذیه و پزشکى در دانشگاه تورنتو مى ‏گوید، بلغور از طریق دیگر نیز مى ‏تواند به سلامت انسان کمک کند. زیرا بلغور داراى ضریب شیرینى‏ نسبتا پایین است (در حدود ۶۹- ۶۰) در مقایسه با گلوکز که صد است. توضیح این مطلب این است که قند و یا به‏ عبارت صحیح ‏تر نشاسته‏ اى که در بلغور وجود دارد خیلى آهسته‏ تر از گلوکز و به‏ تدریج در جریان هضم، هیدرولیز شده و به‏ صورت قند قابل جذب درآمده و وارد جریان گردش خون مى‏ شود، و این کار نه فقط در ثابت نگهداشتن سطح قند خون کمک مى‏ کند که براى اشخاصى که مبتلا به دیابت هستند خیلى مهم است، بلکه ممکن است نقش مؤثرى نیز در کاهش خطر براى قلب داشته باشد.

بلغور سرشار از فایبراست‏
اگر مقدار فایبر در مواد غذایى بیشتر باشد مقدار کاهش کلسترول بیشتر محسوس است و خطر سرطان و دیابت نیز کمتر مى ‏شود، و به بیمارى‏هاى هاضمه ‏اى نظیر یبوست و بواسیر کمک مى‏ کند.


بلغور سرشار از فایبر است، در یک پیمانه بلغور در حدود ۸ گرم فایبر وجود دارد که در حدود ۱- ۳ نیاز روزانه توصیه شده براى بدن را تأمین مى‏کند. و در مقایسه با برنج سفید که در یک پیمانه آن فقط ۸/ ۰ گرم فایبر وجود دارد قابل ملاحظه است.


خواص مهم بلغور ناشى از وجود فایبر غیر قابل حل در آن است. این نوع فایبر در مجارى هاضمه و در روده ‏ها شکسته نمى‏شود و جذب نمى ‏گردد، در روده مى‏ ماند و آب زیادى جذب مى‏ کند و درنتیجه مدفوع حجیم‏تر و سنگین‏تر شده و راحت‏تر در روده ‏ها حرکت مى‏ کند و آسان‏تر و سریع‏تر دفع مى ‏شود و مواد مضر سرطان‏زاى موجود در روده بزرگ نیز همراه مدفوع قبل از اینکه فرصت ایجاد خطرى براى کولون بکنند از بدن خارج مى‏ شوند.


در یک تحقیق ۴ ساله که در مرکز تحقیقات پزشکى در نیویورک سیتى در بیمارستان نیویورک به عمل آمده محققان ۵۸ نفر مرد و زن داوطلب را که مبتلا به پولیپ روده‏ بودند از نظر تأثیر رژیم غذایى‏ مورد مطالعه قرار دادند. در این تحقیق به عده ‏اى از مردان و زنان داوطلب روزانه در رژیم غذایى آنها مقدارى سبوس گندم که داراى ۲۲ گرم فایبر غیر قابل حل بود منظور شده بود و عده‏اى دیگر از مواد غذایى معمولى خود که میزان فایبر آن خیلى کم بود استفاده مى‏ کردند. پس از خاتمه مدت آزمایش داوطلبان مورد بررسى کامل و دقیق پزشکى قرار گرفتند و مشاهده شده است گروهى که در رژیم غذایى خود از ۲۲ گرم فایبر هر روز استفاده مى‏ کردند یعنى از مواد غذایى مى‏ خوردند که روزانه ۲۲ گرم فایبر را تأمین مى ‏کرد در مقایسه با گروهى که در رژیم غذایى خود از فایبر استفاده نمى‏ کردند، به احتمال بیشترى پولیپ‏ هاى آنها منقبض و کوچک شده و در مورد بعضى از آنها به کلى از بین رفته است.


فایبر غیر قابل حل در آب، براى رفع یبوست نیز مؤثر است و دفع سریع‏تر مدفوع باعث مى‏شود که مواد مضرّ سرطان‏زاى داخل روده بزرگ پیش از این که ایجاد آسیبى در سلول‏هاى سالم بکنند از صحنه خارج شده و همراه مدفوع دفع مى ‏شوند به‏ علاوه جلوگیرى از یبوست خود براى کنترل بواسیر و بیمارى دایورتیکولاریس نیز مفید است.


بالاخره بلغور منبع سرشارى از مواد معدنى مورد نیاز بدن است و علاوه بر آهن و فسفر و روى در یک پیمانه بلغور مواد زیر موجود است:


– یک میلى‏ گرم منگنز که در حدود نصف نیاز روزانه از بدن را تأمین مى‏ کند. منگنز براى حفظ سلامت استخوان‏ها و اعصاب و دستگاه تناسلى مفید است.


– ۱۵ میکروگرم سلنیوم(Selenium) که در حدود ۲۲ درصد نیاز روزانه بدن را تأمین مى ‏کند و براى حفظ و حمایت قلب و تقویت سیستم دفاع طبیعى بدن کمک مى ‏کند.


– ۵۸ میلى‏گرم منیزیوم که ۱۵ درصد نیاز روزانه بدن را تأمین مى‏ کند و به تنظیم ضربان قلب و فعالیت و اعصاب و انقباض عضلات و تشکیل استخوان‏ها کمک مى‏ کند.