برای پیشگیری از یبوست تخم شربتی بخورید!


 برای پیشگیری از یبوست تخم شربتی بخورید!

قبل از دیدن مطالب زیر به سایت زیبای زیر  نیز سری بزنید

تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار


 

تخم شربتی نیز مانند تمام دانه های دیگر سرشار از فیبر است که به طور مؤثری روی عملکرد روده ها تأثیر می گذارد و باعث افزایش حرکت آن ها و رفع یبوست می شود.


خوشبختانه هر روز مردم بیشتر با روش های طبیعی برای مقابله با برخی مشکلات روزمره آشنا شده و از آن ها استقبال می کنند. تخم شربتی جزو همین روش های طبیعی است که برای درمان مشکلات زیادی مورد استفاده قرار می گیرد. البته ما ایرانی ها از آن به عنوان یک نوشیدنی برای رفع عطش تابستان استفاده می کنیم. اما باید بدانید که این دانه های ریز سرشار از ویتامین ها، مواد معدنی و اسیدهای چرب ضروری هستند که اثرات زیادی مانند کاهش وزن، کنترل کلسترول خون و تری گلیسیرید و رفع مشکلات گوارشی مانند یبوست دارند. اگر شما نیز از مشکلات گوارشی رنج می برید می توانید تخم شربتی را به برنامه ی غذایی تان اضافه کرده و از خواص کم نظیر آن بهره مند شوید. تخم شربتی نیز مانند تمام دانه های دیگر سرشار از فیبر است که به طور مؤثری روی عملکرد روده ها تأثیر می گذارد و باعث افزایش حرکت آن ها و رفع یبوست می شود. با ما همراه باشید تا بیشتر با این دانه های ریز و تأثیر آن ها برای رفع یبوست آشنا شوید.



تخم شربتی برای مقابله با یبوست: چرا و چگونه؟
تخم شربتی حاوی ترکیبات گیاهی شناخته شده ای به نام موسیلاژ است که به تنظیم عبور مدفوع از روده ها و ایجاد احساس سیری و پیشگیری از پرخوری کمک می کند. نتایج پژوهش های اخیر نشان می دهند که خاصیت اصلی تخم شربتی مقابله با یبوست است. دلیل آن نیز فیبرهای محلول و غیر محلول در آب فراوان موجود در این دانه های ریز است که برای داشتن گوارشی سالم، لازم و ضروری اند. فیبرهای محلول در آب باعث افزایش حرکات روده ها می شوند به خاطر اینکه این فیبرها در بدن هضم نمی شوند و مانند یک جارو ضایعاتی که مورد نیاز بدن نیستند را تمیز می کنند. از طرف دیگر فیبرهای محلول در آب باعث افزایش عبور مدفوع از روده ها می شوند چون آب را جذب می کنند، حجیم شده و به خوبی مواد زائد را از بدن دفع می کنند.


این دانه ها زمانی که به میزان کافی آب جذب کنند می توانند به طور مؤثر عمل کرده و با یبوست مقابله کنند. بنابراین لازم است که با مصرف تخم شربتی مصرف آب یا دیگر نوشیدنی های طبیعی و سالم را نیز افزایش دهید


خواص تخم شربتی
یکی از خواص تغذیه ای تخم شربتی میزان بالای اسیدهای چرب امگا 3 و امگا 6 موجود در آن است. این دو اسید چرب ضروری برای دستگاه قلب و عروق مفید هستند و باید حتماً از طریق مصرف مواد غذایی جذب بدن شوند چون بدن قادر به تولید آن ها نیست. تخم شربتی همچنین حاوی میزان قابل توجهی ویتامین های A،D،E و K و همچنین مواد معدنی مانند آهن، بور، پتاسیم، کلسیم و فسفر است. این دانه های ریز حاوی فیبرها و آنتی اکسیدان ها است و دو برابر بیشتر از دانه های دیگر حاوی پروتئین می باشد.

  ادامه مطلب ...

به روش طب سنتی زخم معده تان را درمان کنید!


 به روش طب سنتی زخم معده تان را درمان کنید!

قبل از دیدن مطالب زیر به سایت زیبای زیر  نیز سری بزنید

تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار



زخم معده عفونتی است که عمدتاً به علت افزایش ترشح اسید کلریدریک، در مخاط داخلی معده رُخ می‌دهد. این اسید‌ توسط سلول‌های پوشش داخلی معده ترشح شده و پوشش داخلی معده را تضعیف می‌کنند. افزایش ترشح اسید هیدروکلریک عمدتاً به دلایلی نظیر پرخوری، مصرف غذاهای سنگین به صورت مکرر، خوردن بیش از حد غذاهای تند، سیگار کشیدن، نوشیدن قهوه و الکل، مسمومیت‌های غذایی، عفونت هلیکوباکتر پیلوری، التهاب معده، مصرف داروهای ضدالتهابی غیراستروییدی همانند آسپرین، بروفن، ایبوپروفن و ناپروکسن، کورتیکو استروییدها، سندرم زولینگر- الیسون و زخم های ناشی از استرس از علل اصلی پیدایش زخم معده می باشند.

زخم معده علائم بسیاری مانند احساس سوزش بین قفسه سینه و ناف، بی اشتهایی، نفخ، سوزش سر دل، تهوع، سوء هاضمه، کاهش وزن و غیره دارد. عدم مراقبت از آن طبیعی است که  این وضعیت  را بدترمی کند. برای درمان زخم معده، استفاده از این داروهای خانگی بسیار خوب است:

درمان گیاهی و سنتی زخم معده:
عسل: عسل را بدون نان و بصورت خالی آهسته آهسته لیس زده و قاشق را تمیز کنید . این دستور را یک ماه پی در پی انجام دهید .

موز: خواص ضد باکتریایی در موز باعث متوقف شدن  رشد باکتریها می شود. اسیدیته شیره معده در نتیجه کاهش التهاب و تقویت معده کاهش میابد. برای درمان حداقل باید  هر روز سه عدد موز بخورید. حتی می توانید اسموتی موز درست کنید و بخورید. 

 

بابونه: یکی از مهمترین خواص بابونه درمان زخم و ورم معده است و افراد مبتلا به این مشکلات می‌توانند با استفاده از بابونه سلامتی خود را بازیابند.

یک لیوان چای غلیظ بابونه، حاوی چهار قاشق چایخوری بابونه در یک لیوان آب جوش، را صبح ناشتا بنوشید و سپس در رختخواب به پشت دراز بکشید و بعد از چهار دقیقه بخوابید و بعد از 15 دقیقه می‌توانید صبحانه خود را میل کنید؛ این عمل را به مدت دو هفته ادامه دهید تا زخم و ورم معده به کلی شفا یابد.

 



نارگیل:  نارگیل دارای خاصیت ضد باکتری است. شیر نارگیل و آب نارگیل برای  درمان زخم فوق العاده عالی هستند. نوشیدن شیر نارگیل تازه و آب نارگیل در روز به مدت یک هفته برای آرام کردن زخم بسیار مفید است.
 
شنبلیله: گیاه شنبلیله دارای اثر خنک‌کنندگی بدن است. با استفاده از دانه شنبلیله و آب یک چای گیاهی آماده کنید. کافی است دانه (بذر) شنبلیله را در آب خیس کنید. در نتیجه خیس کردن بذر شنبلیله در آب، یک مایع لعاب‌دار حاصل می‌شود. نوشیدن این مایع، در تشکیل غشای محافظ روی دیواره معده و روده مؤثر است، که این امر نیز باعث کاهش شدت زخم خواهد شد.

 
شربت زنجبیل: شربت زنجبیل برای درمان زخم معده مفید است. برای تهیه ی شربت زنجبیل یک قاشق چایخوری پودر خشک زنجبیل و یا دو قاشق چایخوری زنجیبل رنده شده تازه را در داخل قوری ریخته روی آن آب جوش بریزید و به مدت پنج دقیقه آنرا با حرارت ملایم دم کنید و سپس آنرا با عسل شیرین کرده و میل کنید.

چای زنجبیل هر چقدر بیشتر بماند و دم بکشد تندتر می‌شود. حتی می‌توان چای زنجبیل را بعد از سرد شدن در داخل یخچال گذاشت و خنک کرد و مانند یک نوشابه سرد استفاده کرد. برای تهیه شربت زنجبیل یک قسمت زنجبیل رنده شده را با سه قسمت عسل مخلوط کرده و در شیشه در بسته در یخچال نگهداری کنید و هر موقع خواستید مصرف کنید .

سیر بخورید: مصرف سیر ،زخم معده را چه کهنه و مزمن باشد چه تازه، درمان می کند.


 شیرین بیان: مصرف شیرین بیان می تواند برای درمان زخم معده بسیار مفید و موثر واقع گردد. البته یاد آور می شود کسانی که دچار بیماری های قلبی - عروقی یا فشار خون بالا هستند باید از مصرف زیاد شیرین بیان اجتناب کنند. همچنین مصرف بی رویه آن موجب اِدِم یا ورم مفاصل میشود.


 

فواید روغن نارگیل برای پوست


 فواید روغن نارگیل برای پوست

قبل از دیدن مطالب زیر به سایت زیبای زیر  نیز سری بزنید

تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار




این روزها نام روغن نارگیل بیشتر بر سر زبان ها افتاده، چون یک روغن چندکاره است. روغن نارگیل علاوه بر اینکه خوراکی بوده و برای تهیه غذا مناسب است، در حوزه ی سلامت و زیبایی نیز کاربردهای زیادی دارد. این روغن خواص ضدعفونی کنندگی و ضدباکتریایی طبیعی دارد و شما را از بسیاری از مشکلات روزمره ی پوست و مو خلاص کند.


کرم اصلاح صد در صد طبیعی و ضدعفونی کننده
شما می توانید پول زیادی بابت خرید کرم های مخصوص اصلاح خرج کنید، اما در عین حال می توانید با روغن نارگیل و بدون دریافت انواع ترکیبات شیمیایی آسیب رسان نیز اصلاح خوبی داشته باشید.

محصولات مخصوص اصلاح باعث تحمیل ترکیبات نامناسب به پاها، زیر بغل و غیره می شوند. در حالی که می شود با روغن نارگیل پوست را لیز کرده و علاوه بر اصلاح موهای زاید از تاثیر ضدمیکروبی آن نیز بهره مند شوید. این خاصیت روغن نارگیل مانع از بروز عفونت شده و علاوه بر خوشبو کردن پوست باعث نرمی و لطافت آن نیز می شود. برای این کار کافیست قبل از اصلاح به منطقه ی مورد نظر روغن نارگیل بمالید.


تجربه ی لایه برداری همراه با لطافت پوست
یکی از مشکلات رایج خانم ها پیدا کردن لایه بردار مناسب بدن است و برای این کار نیز هزینه ی زیادی صرف می کنند. می توانید با خرید یک شیشه روغن نارگیل خالص مشکل را حل کنید. همین شیشه، محصولی «سه در یک» است، یعنی مرطوب کننده، کرم اصلاح و لایه بردار مناسب.

نصف فنجان از روغن نارگیل را با یک فنجان شکر قهوه ای یا نمک دریایی مخلوط کنید. این می شود یک کرم لایه بردار صد درصد طبیعی شما که حاوی مرطوب کننده نیز هست. بهتر است از نمک دریایی استفاده کنید و چند قطره عصاره ی روغنی مانند عصاره ی روغنی اسطوخودوس یا وانیل به آن اضافه کنید. خواهید دید پوستتان شفاف، تمیز و معطر می شود.

  ادامه مطلب ...

برای درمان کم خوابی دمنوش بنفشه مصرف کنید


 برای درمان کم خوابی دمنوش بنفشه مصرف کنید

قبل از دیدن مطالب زیر به سایت زیبای زیر  نیز سری بزنید

تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار



دکتر محمدی، درباره تاثیرات مصرف گل بنفشه در درمان بی‌خوابی از منظر طب سنتی گفت: مزاج گیاه بنفشه سرد و‌ تر است، اگر بی‌خوابی ما ناشی از خشکی مغز یا گرم و خشک بودن دِماغ باشد، گل بنفشه می‌تواند برای درمان کم خوابی داروی خوبی محسوب شود مشروط بر اینکه مزاج فرد در نظر گرفته شود.

وی با اشاره به اینکه خشکی دِماغ بی‌خوابی را به دنبال دارد، افرود: به هر شکلی میزان رطوبت مغز کم شود بی‌خوابی زیاد خواهد شد؛ کم شدن رطوبت مغز می‌تواند ناشی از کم خوری به علت روزه‌ گرفتن طولانی، رژیم غذایی نادرست، عصبانیت پیاپی، ترشح زیاد صفرا باشد.

شب زنده داری و زیاد خوابیدن منجر به خشکی دِماغ می‌شود
این متخصص طب سنتی ادامه داد: شب کاری طولانی و زیاد بیدار بودن در افراد منجر به خشکی دِماغ می‌شود همچنین خوابیدن زیاد نیز همین عملکرد را در بدن فرد به وجود می‌آورد؛ فردی که ورزش سنگین انجام می‌دهد و یا شاطرهایی که جلوی تنور نانوایی کار می‌کنند نیز خشکی دِماغ دارند.

ایشان تصریح کرد: وقتی مغز مدام در حال فعالیت و چالش باشد تولید حرارت می‌کند و این حرارت از بین رفتن رطوبت را به همراه دارد که در ‌‌نهایت منجر به خشکی مغز می‌شود، در واقع هر مکانیزمی که منجر به کاهش رطوبت در مغز شود بی‌خوابی را در فرد ایجاد خواهد کرد.

وی تاکید کرد: هر مکانیزمی که منجر به کم شدن رطوبت در مغز شود برای بی‌خوابی ایجاد خواهد کرد و گیاه بنفشه برای هر بیماری که پایه خشکی دارد کمک کننده است.

 

ادامه مطلب ...

خواص ریحان در طب سنتی


 خواص ریحان در طب سنتی

قبل از دیدن مطالب زیر به سایت زیبای زیر  نیز سری بزنید

تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار



 

ریحان یکی از سبزی های مورد استفاده ی ما ایرانی ها در سبزی خوردن است که عطر و طعم فوق العاده ای دارد. این سبزی و تخم آن در طب سنتی ایرانی جایگاه خاصی دارد؛ با هم خواص آن را مرور می کنیم.



ریحان با نام علمی OCIMUM BASILICUM L در انگلیسی Basil, Sweetbasil خوانده می شود و از خانواده ی نعناعیان Labiatae است.


نام های رایج ریحان عبارتند از: صعتر هندی، نازبویه، شاهسفرم، سلطان الریاحین، ضیمران، ریحان الملک، ضمیران


در تخم ریحان ترکیباتی نظیر روغن خوشبو، لعاب، لینالول، استراگل، سینئول، اوژنول، متیل کاوی کول، اوسیمن، سینامات متیل، مواد قلیایی، آنتول و سسکی ترپن و در برگ ریحان ماده ای به نام اوسیمن وجود دارد.


قسمت مورد استفاده ی دارویی ریحان سر شاخه های گل دار و برگ های تازه یا خشک شده ی آن است.


طبیعت ریحان
طبیعت ریحان در اوّل گرم و در دوم خشک است.


خواص و اثرات دارویی ریحان
* ریحان دارای خواص آرام بخشی است.
* مقوی معده و روده و تقویت کننده ی قلب است.
* ضد اسهال، بادشکن و ضد عفونی کننده ی دهان و دستگاه گوارش است.
* ریحان ضد گریپ و آنژین، ضد تشنجات دردناک، ضد التهاب و ضد اسپاسم است.
* خواب آوری و ضد سردرد و میگرن از دیگر خواص میگرن است.
* ریحان ملین، تونیک، مقوی و محرک اشتها است.
* کمک به هضم غذا و شیر افزا بودن از دیگر خواص ریحان است.
* ریحان مدر است.
جهت انسداد عروق مغزی، تحلیل ورم های جمیع اعضا و تنگی نفس مفید است

 



* ریحان در موارد سوء هاضمه، قولنج، گزش زنبور، خستگی، دلشوره، رفع سردرد های عصبی، تقویت عمل دستگاه هضم، رفع نفخ، رفع غم و غصه و نوراستنی (بی خوابی و ضعف اعصاب)، رفع التهابات مجاری ادرار و ورم کلیه، دفع ترشحات مهبل، ترش کردن معده و اختلالات هاضمه با منشاء عصبی، اتساع معده، خونریزی دماغ، بواسیر، دل پیچه، سرگیجه، اختلالات دستگاه تنفسی، سرفه، سیاه سرفه، افزایش ترشحات شیر، اسپاسم های معده، بی خوابی های عصبی، سردرد های عصبی و یکطرفه (میگرن) به شکل دم کرده 20 تا 50 گرم در یک لیتر آب مورد استفاده قرار می گیرد.

 

* ریحان در ضعف و بی حالی های عصبی و اضطراب های صرعی جنبه ی درمانی دارد.

* آب تازه ی ریحان را می توان به صورت قطره برای بیماری های التهابی گوش یا به صورت دهان شویه برای درمان برفک یا خوشبو کننده ی دهان استفاده کرد.


* جوشانده ی 7 تا 10 گرم تخم ریحان در یک لیتر آب به عنوان داروی ضد اسهال و پیچش شکم استفاده می شود.

* برای بهبود ضعف معده و سرفه مفید می باشد.

* رایحه ی ریحان دل انگیز است.

* جهت انسداد عروق مغزی، تحلیل ورم های جمیع اعضا و تنگی نفس مفید است.

* بوئیدن آن برای سردرد گرم مزاجان و مسافرین و رفع وبا مفید می باشد.
* تخم آن معتدل کننده مزاج و مقاوم در برابر سموم است.
* کمی مخدر است.
* مالیدن اسانس ریحان روی پوست سبب دفع پشه می گردد.


مصلح ریحان
مصلحش نیلوفر و بدلش بادرنجبویه است.


مصرف ریحان در دوران بارداری
در بارداری به دلیل اثر تحریک کننده ی رحم و سقط آوری، همچنین اثر موتاژنیک ترکیب موجود در روغن فرار آن (استراگل) نباید مصرف شود. البته مصرف آن به اندازه ی مقدار کمی که در سبزی خوردن استفاده می شود مشکلی ایجاد نمی کند بلکه به صورت دارویی و دمکرده نباید استفاده شود.

 

مصرف ریحان در دوران شیردهی
در مادران شیرده به خاطر اثر موتاژنیک جزئی فرار آن یعنی استراگل نباید مصرف شود.


تداخلات دارویی و ریحان
با توجه به نبود مستندات علمی، بهتر است با احتیاط مصرف شود.


موارد منع مصرف ریحان
* مصرف طولانی مدت آن به خاطر پتانسیل اثر سرطان زایی ترکیب استراگل ممنوع است.
* مصرف این گیاه در اطفال و یا کودکان نوپا ممنوع است که به خاطر جزء سمی استراگل آن می باشد.
* مضرّ دماغ است.

 

 
ترکیبات شیمیایی
در صد گرم ریحان مواد زیر موجود است:
انرژی 22 kcal
آب 92.06 گرم
پروتئین 3.15 گرم
چربی 0.64 گرم
کربوهیدرات 2.65 گرم
کلسیم 177 میلی گرم
فسفر 56 میلی گرم
آهن 3.17 میلی گرم
پتاسیم 295 میلی گرم
سدیم 4 میلی گرم
منگنز 1.148 میلی گرم
روی 0.81 میلی گرم
ویتامین آ 264 میکروگرم
ویتامین ب١ 0.034 میلی گرم
ویتامین ب٢ 0.076 میلی گرم
ویتامین ب٣ 0.902 میلی گرم
ویتامین ب٥ 0.209 میلی گرم
ویتامین ب٦ 0.155 میلی گرم
ویتامین ب٩ 68 میکروگرم
ویتامین ث 18.0 میلی گرم
ویتامین ای 0.80 میلی گرم
ویتامین کا 414.8 میکروگرم