تقویت حافظه با این دمنوش


 تقویت حافظه با این دمنوش

قبل از دیدن مطالب زیر به سایت زیبای زیر  نیز سری بزنید

تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار



نتایج پژوهشی که در British Psychological Society به چاپ رسیده است نشان می دهد که چای نعنا و رزماری برای بهبود حافظه مفید است.

رابطه تان با انواع چای ها و دمنوش ها چگونه است؟ آیا خودتان را فقط به نوشیدن چای و قهوه محدود کرده اید؟ اگر جوابتان مثبت است باید بدانید که چای ها و دمنوش های دیگر نیز برای سلامتی تان مفید هستند، به خصوص اگر به بهبود عملکرد حافظه تان فکر می کنید. برای تقویت حافظه تان چای نعنایی درست کنید و به آن رزماری بزنید.

نتایج پژوهشی که در British Psychological Society به چاپ رسیده است نشان می دهد که چای نعنا و رزماری برای بهبود حافظه مفید است.

محققان دانشگاه نورتومبریای انگلیس روی 180 شرکت کننده، بررسی هایی انجام دادند. آن ها به گروهی از شرکت کننده ها، چای نعنایی به گروهی دیگر چای بابونه و به گروه آخر آب گرم دادند.

شرکت کننده های این پژوهش قبل از مصرف نوشیدنی ها به پرسشنامه هایی جواب دادند. بعد از 20 دقیقه از مصرف نوشیدنی ها حافظه ی افراد و عملکرد ذهنی آن ها مورد بررسی قرار گفت.

  ادامه مطلب ...

مسکن های طبیعی برای درمان کمر درد


 مسکن های طبیعی برای درمان کمر درد

قبل از دیدن مطالب زیر به سایت زیبای زیر  نیز سری بزنید

تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار


 

کمردرد و سیاتیک درد و ناراحتی زیادی  ایجاد می کند . این مشکل زمانی رخ می دهد که عصب سیاتیک به علت التهاب یا آسیب  فشرده می شود. درد قسمت پشت، باسن و قسمت بیرونی پا از کشاله به پایین  تا کف پا را درگیر می کند. عصب سیاتیک یکی از بزرگ ترین اعصاب در بدن انسان است.

علایم درد سیاتیک
درد پا که هنگام نشستن بدتر می شود .
تنگ شدن کانال ستون فقرات.
احساس سوزش یا سوزن سوزن شدن در قسمت پایین پا
ضعف، بی حسی یا سختی درحرکت دادن پا
درد مداوم در یک طرف
درد شدید که ایستادن را  دشوار می کند.

درمان سیاتیک مهم است  زیرا این مشکل می تواند بدتر شود. اما قبل از مراجعه به پزشک می توانید این درمان های خانگی را انجام دهید.


درمان سیاتیک و کمردرد با توپ تنیس
این روش همراه با ماساژ، طب فشار و بازتاب شناسی بهتر جواب می دهد. با فشار دادن توپ تنیس در قسمت عضلات  کشاله ران و پا ها درد کاهش پیدا می کند. به نقل از نیوزویک همچنین این ورزش به افزایش گردش خون در  پاها کمک می کند .


 درمان کمردرد با پوست درخت بید سفید
پوست این درخت تسکین دهنده درد است . از دمنوش پوست این درخت استفاده کنید.

 

    ادامه مطلب ...

چای سبز و لاغری


 چای سبز و لاغری

قبل از دیدن مطالب زیر به سایت زیبای زیر  نیز سری بزنید

تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار



 چاقی
چاقی از مهم‌ترین مشکلات سلامتی در قرن اخیر است که با تغییر سبک زندگی به سمت صنعتی شدن رو به افزایش است. عوامل ژنتیکی و محیطی بسیاری در افزایش وزن دخیل هستند، بنابراین کنترل آن با یک مداخله و بدون رویکرد طولانی مدت بعید به نظر می‌‌رسد. کلیدی‌ترین عامل در اضافه وزن عدم تعادل بین انرژی دریافتی با انرژی مصرفی طی فعالیت‌های روزانه می‌‌باشد.

افزایش توده چربی بدن به مرور زمان رخ می‌‌دهد. عوامل متعدد غذایی و دارویی به منظور کاهش اضافه وزن مورد استفاده قرار گرفته اند که موثر بر اشتها، جذب مواد مغذی و ترموژنز (گرمازایی) بوده اند، از این رو پیدا کردن عوامل تنظیم کننده تعادل انرژی می‌‌توانند نقش بسزایی در کاهش این مشکل داشته باشند.

از جمله عادات غذایی موثر در حفظ وزن مناسب و دور کمر ایده‌آل نوشیدن منظم چای به ویژه چای سبز می‌‌باشد، زیرا چای سبز حاوی آنتی‌اکسیدان‌های قوی از جمله کاتچین‌ها می‌‌باشد.

 چای سبز
چای سبز فرآورده تخمیر نشده از برگ‌های گیاهی با نام علمی Camellia sinensis می‌‌باشد که بسته به شرایط کشت، محیط بومی، آب و هوا و شرایط فرآوری حاوی مقادیر متفاوت فیتوکمیکال‌ها می‌‌باشد. حدود 35 درصد وزن خشک چای سبز حاوی فلاونول‌ها، فلاونون‌ها و فلاوان-3-اول‌ها می‌‌باشد که 80-60 درصد فلاوان-3- اول‌ها شامل کاتچین‌ها می‌‌باشد. در مقابل چای سیاه و از نژاد اولونگ تقریبا نصف این مقدار کاتچین را دارا می‌‌باشد.

اپی‌گالو کاتچین 3- گالات فراوان‌ترین کاتچین موجود در چای سبز می‌‌باشد که مهم‌ترین ماده موثره آن در خواص سلامتی بخش می‌‌باشد. سایر کاتچین‌ها با اهمیت کمتر شامل اپی‌کاتچین 3- گالات، اپی‌گالوکاتچین، اپی‌کاتچین و کاتچین می‌‌باشد. علاوه براین، مقدار قابل ملاحظه‌ای از کافئین، تئینین، تئوفلاون، تئوروبیگین و کرستین در چای سبز موجود است.

یک فنجان 250 میلی‌گرمی چای سبز حاوی 100-50 میلی‌گرم کاتچین و 40-30 میلی گرم کافئین می‌‌باشد، البته مقدار گیاه مورد استفاده، زمان دم کشیدن و دمای آب عوامل موثر در میزان مواد موثره چای سبز هستند.

 


 
 چای سبز و اثر ضد چاقی آن
در دهه گذشته کارآزمایی‌های بالینی کوچک صورت گرفته حاکی از اثر ضد چاقی چای سبز در مقادیر 1200-270 میلی‌گرم در روز می‌‌باشند که متاآنالیز حاصل از 11 مطالعه انجام شده نشان می‌‌دهد که در صورت مصرف منظم چای سبز حدود 31/1 کیلوگرم از وزن بدن کاهش می‌‌یابد، البته نمی‌توان نقش دریافت کالری روزانه را کتمان کرد. در صورتی که دریافت کالری روزانه افزایش یابد مسلماً تاثیر کاهش وزن چای سبز ناچیز خواهد بود.

 چای سبز از طریق چند مکانیسم موجب کاهش بافت چربی بدن و در نتیجه کاهش وزن می‌‌شود.


1- افزایش مصرف انرژی
سیستم عصبی سمپاتیک نقش مهمی در تنظیم مصرف انرژی و لیپولیز دارد. موادی که محرک ترشح نوراپی‌نفرین هستند موجب تحریک اعصاب سمپاتیک و افزایش مصرف انرژی و نیز افزایش اکسیداسیون چربی می‌‌شوند. تحقیقات نشان داده‌اند که کاتچین‌های چای سبز موجب مهار آنزیم تجزیه نوراپی‌نفرین یعنی کاتکولo- متیل ترانسفراز و در نتیجه موجب طولانی شدن تاثیر اعصاب سمپاتیک بر مصرف انرژی می‌‌شوند...
 
چای سبز به علت دارا بودن مواد موثره پلی‌فنولی و محرک نوراپی‌نفرین از طریق مسیرهای متابولیسمی می‌‌تواند موجب کاهش توده چربی بدن و کاهش وزن شود.
 
همچنین کافئین موجود در چای سبز موجب تجزیه آدنوزین مونوفسفات حلقوی و در نتیجه تحریک تاثیر نوراپی‌نفرین بر افزایش لیپولیز می‌‌شوند، به همین دلیل کافئین و کاتچین‌های چای سبز اثر سینرژیستیک در ممانعت از افزایش وزن بدن دارند.

2- تغییر متابولیسم چربی
نور اپی‌نفرین تحت تحریک کاتچین‌های چای سبز موجب تغییر متابولیسم بافت چربی و تحریک لیپولیز در بافت‌های محیطی شامل آدیپوز، کبد و عضله اسکلتی می‌‌شود و در نتیجه موجب افزایش آزادسازی اسیدهای چرب به خون و نیز تنظیم افزایشی متابولیسم چربی کبدی می‌‌شود.

تحریک همزمان کاتکول o- متیل ترانسفراز و فسفودی استراز  در اثر مصرف منظم چای سبز موجب افزایش لیپولیز در اکثر بافت‌های ذخیره‌ای چربی می‌‌شود.


3- مهار اشتها
مواد موثره چای سبز به علت افزایش اکسیداسیون اسیدهای چرب کبدی و افزایش محتوای آدنوزین‌تری فسفات داخل سلولی همانند تاثیر آگونیست‌های بتاآدرنرژیک موجب کاهش اشتها می‌‌شوند. گرچه در برخی تحقیقات صورت گرفته تفاوت معنی‌داری در میزان اشتهای گزارش شده توسط افراد همراه و بدون چای سبز وجود نداشته که احتمالا به علت اثرات تدریجی این ماده در کاهش اشتها و تفاوت در میزان تغییر اکسیداسیون اسیدهای چرب آزاد افراد شرکت کننده می‌‌باشد. 


4- کاهش جذب مواد غذایی
این مکانیسم از مهم‌ترین مسیرهای تغییر متابولیسم ناشی از مصرف چای سبز می‌‌باشد، به طوری که بر اساس تحقیقات آزمایشگاهی صورت گرفته مواد موثره چای سبز می‌‌توانند موجب کاهش سطح آنزیم‌های تجزیه کننده گلوکز از جمله آلفا-آمیلاز و آلفا-گلوکوزیداز شوند.

تحقیقات سلولی حاکی از تاثیر بسزای چای سبز در کاهش برداشت گلوکز از غشای روده و نیز کاهش انتقال وابسته به سدیم آن می‌‌باشد، البته زمان مصرف چای سبز در تغییر متابولیسم گلوکز در روده موثر است به طوری که تجویز کاتچین‌های چای سبز یک ساعت قبل از خوردن غذای غنی از گلوکز، موجب کاهش بسزایی در گلوکز خون می‌‌شود.

به همین منوال، چای سبز می‌‌تواند موجب کاهش تجزیه چربی‌ها در روده و افزایش دفع چربی‌ها از طریق مدفوع شود. علاوه براین، چای سبز موجب مهار آنزیم‌های لیپاز معدی و پانکراسی می‌‌شود. همچنین اپی‌گالات کاتچین موجود در چای سبز موجب کاهش تشکیل میسل‌های جذب چربی صفراوی و در نتیجه افزایش دفع آنها می‌‌شود.

نتیجه‌گیری
چای سبز به علت دارا بودن مواد موثره پلی‌فنولی و محرک نوراپی‌نفرین از طریق مسیرهای متابولیسمی می‌‌تواند موجب کاهش توده چربی بدن و کاهش وزن شود، ولی آنچه در داشتن وزن متعادل حائز اهمیت است دریافت متعادل انرژی و اجتناب از پرخوری‌های حساب نشده است، چرا که چای سبز به تنهایی نمی‌تواند جبران کننده رژیم غذایی بی‌کفایت و نامتعادل باشد.

همچنین تاثیر مصرف منظم چای سبز به زمان مصرف این فرآورده، میزان پری شکمی، نسبت کربوهیدرات و چربی رژیم، سلامت هورمونی فرد مصرف کننده، میزان گیاه دم‌کرده و نیز مقدار و کیفیت توده چربی بدن فرد بستگی دارد.

 

خواص حنا و ویژگیهای درمانی اعجاب برانگیز آن


 خواص حنا و ویژگیهای درمانی اعجاب برانگیز آن

قبل از دیدن مطالب زیر به سایت زیبای زیر  نیز سری بزنید

تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار



خواص گیاه حنا

یکی از گیاهان دارویی که از دیر باز در کشور ما مورد استفاده قرار می گیرد حنا است که اکنون نیز با وجود پیشرفت های صنعت داروسازی جایگاه خود را بین مردم حفظ کرده است و استفاده از خواص گیاه حنا در بین مردم جایگاه ویژه ای دارد.

 

حنا چه بصورت مصرف موضعی و چه به صورت خوراکی در کتاب های طب سنتی ایران و چین بارها و بارها آمده است و برای آن مصارف متعددی از جمله درمان جذام، یرقان، سنگ کلیه، جرب و غیره ذکر شده است. از جمله خواص گیاه حنا در طب جدید نیز می توان به خاصیت ضد قارچی، ضد باکتریایی، تب بری، ضد التهاب و محافظت از پوست در برابر آفتاب اشاره نمود. این موارد به عنوان خواص حنا به اثبات رسیده و حنا توانسته جایگاه خود را بعنوان یک گیاه دارویی حفظ کند. برخی از خواص گیاه حنا بسیار جالب و شگفت انگیز می باشد.

 

خواص دارویی حنا


 

1. خواص حنا برای پوست: یکی از مهمترین خواص حنا دفاع در برابر عفونت می باشد. حنا می تواند به بدن کمک کند تا در برابر عفونت، دفاع قوی تری داشته باشد و این باعث می شود که کم کم باکتری های مضر از پوست شما محو شود. این یکی از مهمترین خواص حنا برای پوست است. این باکتری ها سبب به وجود آمدن برخی از عفونت ها در بدن می شود که به روش های مختلفی تولید می شوند، و درمان پوست شما به طور منظم توسط حنا و استفاده از این خواص حنا تاثیر زیادی در حذف باکتری ها دارد.

 

2. اختلالات کبدی: از دیگر خواص حنا در درمان اختلالات کبدی می باشد. حنا به عنوان گیاه پزشکی کاملا مفید در نظر گرفته می شود از این رو پوست گیاه حنا در درمان بزرگ شدن کبد و یرقان موثر می باشد.

 

3. خواص برگ حنا: برای رفع و درمان اگزما گرد برگ حنا با برگ هلو مخلوط کنید و به صورت ضماد استفاده نمایید.

 

4. خواص ریشه حنا: برای معالجه ترشحات سوزاکی مهبل از جوشانده ریشه درخت استفاده می شود.

 

5. خواص حنا برای تسکین درد: حنا می تواند التهابی که منجر به درد می شود را کاهش بخشد، شما می توانید در مناطق آسیب دیده پوستتان، از حنا به عنوان مسکن ضعیف استفاده کنید. اگر شما آلرژی و یا تمایل به استفاده از انواع دارو ندارید، حتما از حنا و خواص حنا استفاده کنید و علاوه بر آنها حنا یک ماده طبیعی است که مزیت خاص آن محسوب می شود.

 

6. رفع جوش های دهان: یکی از خواص حنا رفع جوش های دهان می باشد. برای رفع جوش های دهان، جوشانده حنا را مزمزه کنید و نتیجه خوبی بگیرید.

 

7. جلوگیری از بید زدگی: یکی از خواص حنا این است که با گذاشتن گل یا برگ حنا در لابه لای لباسهای خود از بید زدگی لباس جلو گیری می کنید.

   ادامه مطلب ...

دمنوش های گیاهی برای رفع عطش روزه داران


 دمنوش های گیاهی برای رفع عطش روزه داران

قبل از دیدن مطالب زیر به سایت زیبای زیر  نیز سری بزنید

تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار



 وقتی ماه مبارک رمضان با گرمی هوا به خانه‌های ما می‌آید، گنجاندن نوشیدنی‌های طبیعی و گیاهی به سفره‌های افطار بهترین گزینه برای روزه‌داران است، زیرا روزه‌داران با نوشیدن این شربت‌ها و عرق‌های گیاهی می‌توانند ضمن آنکه توانایی بدن‌شان را در طول روز افزایش دهند، مقاومت بدن خود را در برابر دمای هوا در این روزهای گرم نیز تضمین کنند.

 پیشنهاد ما این است که نه تنها در ماه مبارک رمضان یا این روزهای گرم بلکه در تمام روزهای سال دست‌کم در طول روز یک تا دو فنجان از عرق‌های گیاهی با مشورت متخصص طب سنتی در برنامه غذایی خود بگنجانید تا به این ترتیب ذائقه فرزندان‌تان را نیز با طعم و عطر عرقیجات گیاهی آشنا کنید. در این مطلب به شما می‌گوییم چه کنید تا تشنگی و گرما در ماه رمضان را طاقت بیاورید.

رفع تشنگی با عرق شاه‌تره
یکی از ساده‌ترین شیوه‌ها برای ازبین بردن تشنگی در تابستان به‌ویژه برای افراد روزه‌دار گنجاندن عرق شاه‌تره به‌عنوان نوشیدنی سفره افطار است. نوشیدن این عرق گیاهی لطیف برای افرادی که معده‌ و دستگاه گوارش آنها حساس است بسیار مناسب است. نوشیدن این عرق گیاهی 2تا 3فنجان و در فاصله افطار تا سحری موجب کاهش میزان عطش، تشنگی و پیشگیری از خشکی دهان و گلو می‌شود. در حقیقت روزه‌داران با مصرف این نوشیدنی گیاهی می‌توانند میزان مقاومت بدن‌شان را در این روزهای گرم افزایش دهند.



اگر سردرد می‌گیرید، سنبل‌الطیب بنوشید
برخی افراد روزه‌‌دار در طول روز به‌دلیل روزه‌داری و دمای هوا ممکن است در طول ماه رمضان سردردهایی را تجربه کنند. این سردردها در این روزهای گرم تشدید می‌شود و گاهی ممکن است مانع از انجام برنامه‌ها و فعالیت‌های روزمره آنها شود.

برای پیشگیری و درمان این سردردها و تخفیف آنها در طول روز پیشنهاد می‌کنیم یک تا دو فنجان از عرق گیاهی سنبل‌الطیب را بعد از افطار به‌صورت خنک میل کنند. نوشیدن این عرق علاوه بر کاهش سردردهای ناشی از گرمای هوا در ماه رمضان به کاهش تحریکات عصبی و درمان سردردهای میگرنی ناشی از گرسنگی نیز کمک می‌کند.

  ادامه مطلب ...