گیاه درمانی در فشار خون بالا
تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار
سیر برای کاهش فشار خون مفید است
در این مقاله با گیاهان دارویی مناسب کاهش فشار خون آشنا میشویم. این گیاهان عبارتند از سیر، پیاز، گریپفروت، انار و ... .
دکتر
صالحی سورمقی؛ متخصص گیاهان دارویی، در مورد گیاهان موثر بر فشار خون،
بیان کرد: «تمام گیاهان و میوهجات به علت داشتن فیبر یا الیاف، دارای اثر
کاهش فشار خون هستند، اما خیلی از گیاهان به دلیل داشتن مواد دیگری دارای
اثرات متوسط یا گاهی قدرتمند در کاهش فشار خون میباشند.
به هر حال، همه گیاهان و میوهجات، به میزان کم یا متوسط اثر مثبت بر روی فشار خون دارند».
وی
افزود: «از جمله گیاهان در دسترس برای همه افراد، میتوان انار را نام
برد. انار میوهای بسیار ایدهآل و خوب از نظر چندین خاصیت است.
یکی
از خواص انار، خاصیت کاهشدهنده فشار خون این میوه است که بیشتر به دلیل
مواد قرمز رنگ آن است. در واقع، انارهای قرمز، آثار کاملتر و بهتری
دارند».
مفیدترین گیاه دارویی برای زمستان
تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار
درمانگران تمامی مکاتب درمانی سنتی در جهان از زنجبیل به عنوان یکی از مفیدترین گیاهان دارویی مناسب برای فصل های سرد سال یاد می کنند. این درمانگران بر این باورند که این گیاه علاوه بر طعم و مزه خوبی که به موادغذایی می بخشد خواص درمانی متعددی دارد که از میان آن ها می توان به خاصیت ضد سرفه، ضد باکتری، کنترل کننده کلسترول، پیشگیری کننده از سرطان روده، درمان بی اشتهایی، بهبود دردهای مفصلی و روماتیسم اشاره کرد. با مطالعه این مطلب با برخی از خواص درمانی و نسخه های خانگی این داروی گیاهی آشنا می شوید.
7 گیاه مفید برای درمان سوء هاضمه
تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار
از جمله دلایل شایع سوء هاضمه عبارتند از پرخوری، تند خوردن، مصرف غذاهای چرب، مصرف زیاد کافئین، مصرف زیاد الکل، مصرف زیاد شکلات، عصبانیت و شوک عاطفی.
تمامی این موارد منجر به سوء هاضمه و بروز علائمی نظیر آروغ زدن، سوزش و درد سر دل و نفخ و حالت تهوع می شود. از جمله گیاهان موثر برای درمان چنین علائمی عبارتند از
رازیانه ، تخم رازیانه
خاصیت دارمانی این گیاه از زمان های قدیم مورد توجه بوده است . از برگ این گیاه می توان به عنوان چای استفاده کرد. این گیاه از ترکیبات اصلی داروهای مربوط به سوء هاضمه می باشد . در رستوران های هندی از دانه این گیاه استفاده می شود.
بادرنجبویه
این گیاه از خانواده نعنا می باشد و از زمان های قدیم برای درمان استرس، بی خوابی، کم اشتهایی و تسهیل در هضم استفاده می شده است.
فواید و مضرات چای سبز
تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار
چای سبز
چای سبز فواید زیادی دارد . چای سبز پیشگیری کننده از حمله قلبی و سرطان شناخته شده است و یک تونیک ( تقویت کننده ) بسیار مفید است. این چای دارای خاصیت ضد چربی (از هر نوع آن )و مقوی اعصاب بوده و قدری نیز خاصیت تب بری دارد.چای سبز باعث تقویت معده شده و ضمن دفع سموم بدن، نفخ معده را نیز برطرف می کند . چای سبز باعث تقویت حافظه شده و برای افراد افسرده یک داروی ضد افسردگی است. زیرا نوشیدن چای سبز باعث نشاط و سرزندگی می شود
بیشترین بهره برای زنان
در پی یک مطالعه فواید چای سبز ظاهرا برای زنان بیشتر بود.
زنانی که روزانه پنج فنجان یا بیشتر چای سبز می نوشیدند - در مقایسه با کسانی که یک فنجان یا کمتر مصرف می کردند - کمتر با خطر مرگ در اثر بیماری قلبی روبرو بودند.
اما در این مطالعه رابطه ای میان مصرف چای سیاه و کاهش خطر مرگ در اثر بیماری قلبی نیافت
خواص کلی چای سبز :
کاهش وزن
: پلی فنولهای چای سبز فعالیت آمیلاز بزاق(آنزیم تجزیه کننده قندها) را مهار میکند. جالب است بدانید که چای بدون داشتن عوارض خطرناک داروهای کاهنده وزن میتواند موجب کاهش وزن، اندازه دور کمر و تری گلیسرید خون مبتلایان به چاقی شود
پوسیدگی دندان:
عصاره برگ چای سبز دارای اثرات ضد میکروبی است و از ایجاد پلاک و پوسیدگی دندان جلوگیری میکند.
حفاظت از قلب
دانشمندان ماده ای شیمیایی را در چای سبز شناسایی کردند که در حفاظت از قلب در برابر آسیب های مختلف موثر است.
کارشناسان "موسسه بهداشت کودکان انگلیس" در مطالعه روی ترکیبات چای سبز موفق به شناسایی ماده ای شیمیایی به نام "اپیگالوکاتچین سه گالیت" شدند که می تواند مرگ سلول ها را پس از حمله قلبی یا سکته کاهش دهد. این دانشمندان اعلام کردند: ماده شیمیایی موجود در چای سبز مانع از فعالیت پروتئینی به نام "استات یک" می شود که پس از رویدادهای استرس آمیز نظیر حمله قلبی یا سکته در درون سلول فعال می گردد.
"اپیگالوکاتچین سه گالیت" همچنین روند بهبود سلول های قلبی را سرعت می بخشد و موجب کاهش صدمه به آن می شود. از طرفی یکی از عوامل اصلی امراض و حمله های قلبی، وجود کلسترول بالا در خون انسان است.
چای سبز علاوه بر داشتن ویتامین های A و C (آنتی اکسیدان های قوی)، باعث کاهش کلسترول در خون نیز می گردد که این موضوع خطر احتمال حمله قلبی و امراضی از این قبیل را پایین می آورد.
تبدیل عکس دلخواه شما به تابلو فرش،هدیه ای نفیس وماندگار
غذایی که مدتی میماند و خوراکیهایی که در آن مواد نگهدارنده زده باشند، یبوست را تشدید نموده و معده را ضعیف میکند.
گیاهان دارویی
* ابتدا غذا به وسیله دندانها باید خوب جویده شود و با بزاق دهان خوب مخلوط شود. خوب جویدن و نرم نمودن، اولین گام برای هضم بهتر مواد غذایی در بدن میباشد.
* دوم باید غذا در محیط آرام و به دور از استرس خورده شود و در معده مواد غذایی با شیره معده خوب مخلوط شود. شیره معده مادهای به نام پپسین ترشح نموده و پروتئینهای درشت مواد غذایی به مواد سادهتری تبدیل میشود، این کوچک شدن و نرم شدن از یبوست جلوگیری میکند.
در اینجا دستگاه کبدی، ماده صفرا را وارد جهاز هاضمه نموده و در حل کردن مواد چربی مۆثر است. معده در تنظیم غذا، نقش مخزن ذخیره را داراست و تأثیر شیره یا اسید معده در هضم غذا بسیار است.
* یبوست ممکن است بر اثر کمبود تراوشهای کبدی و لوزالمعده و روده نیز باشد. برای رفع این عامل، غذاهای سلولزدار مثل آرد سبوسدار و سبزیهای تازه مفید است.
* ساعات خوردن غذا و منظم خوردن نیز در رفع یبوست مۆثر است.
* پرخوری و نامرتب خوردن و پر نمودن معده بسیار زیان آور است. استراحت دادن به معده و نخوردن به مدت کوتاه، باعث میشود که دستگاه گوارش استراحت نموده و کار خود را خوب انجام دهد.
* سبزیجات و داروهای گیاهی علاوه بر فعال نمودن معده، در هضم غذا بسیار مفید است.
* غذاهای پرچرب و شیرینیها و موادی مثل سوسیس و کالباس در هضم غذا مشکل ایجاد میکنند.
* غذایی که مدتی میماند و خوراکیهایی که در آن مواد نگهدارنده زده باشند، یبوست را تشدید نموده و معده را ضعیف میکند.